2021-01-05 20:11:13• hírek • Szatmár.ro

Több mint fél órával hosszabbította meg Mani futamát egy apró alkatrész

A Dakar-rali harmadik futamán a mezőny Wadi Ad-Dawasirból indult és ide is érkezett meg.


Az útvonal a motorosok számára 226 kilométer összekötő és 403 kilométer mért szakaszt jelentett. A pálya gyors volt, ami igazán fekszik az Autonet Motorcycle Team versenyzőjének, Gyenes Emánuelnek. Homokos fennsíkon, kanyonokban, kiszáradt folyómederben haladt az útvonal, természetesen homokdűnékkel és helyenként nagy, balesetveszélyt jelentő kövekkel.
 

Ám nem a nehéz terep okozott gondot Gyenes Maninak kedden: a mért szakasz elején meghibásodott egy, az egyik üzemanyagtartályhoz tartozó apró alkatrész, ami miatt a motorosnak jó időbe telt, amíg az első tartályból a hátsóba „tette át” az üzemanyagot.
 

A meghibásodás miatt a harmadik futamot a szatmári Dakar-hős az 50. helyen fejezte be, 1 óra, 3 perc és 7 másodperces hátrányban a futamgyőztes Toby Price-szal szemben. Mani ideje 4 óra, 36 perc és 30 másodperc volt. Malle Moto kategóriában ez az idő a hatodik helyre volt elég, Maraton kategóriában pedig a 8. helyet jelenti.
 

Összesítettben Gyenes a 37. helyen áll, Maraton kategóriában a 3. helyezett, a számára legfontosabb Malle Moto kategóriában pedig az elsőről a negyedik helyre került. A hátránya kevéssel több mint fél óra az első helyezett olasz Maurizio Gerinihez képest – pont annyi, mint amennyit a meghibásodott alkatrész miatt vesztett…
 

Szerdán elhagyja a mezőny a Wadi Ad-Dawasir-i tábort, és Rijád felé indulnak. Az út hosszú lesz: ez 476 kilométer összekötő és 337 kilométer speciális, mért szakaszt jelent.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: